100 години от Балканската война отбелязват и в Неделино

100 години от Балканската война отбелязват и в Неделино

Читалищата в общината, библиотеката към НЧ  „Светлина“ и СОУ  „Свети Свети Кирил и Методий“ подготвят различни прояви посветени на 100-годишнината от Освобождението на Родопите от османско робство. Познавателни беседи, изложба на книги, посветени на Балканската война, мултимедийни презентации, художествени програми, открити уроци „Час по България“  са инициативите, с които  посрещат славната годишнина.

На 19 октомври, в 12.30 часа в големия салон на Народно читалище „Светлина“  ще се проведе официално тържество.  Слово за победоносния път на 21-ви Средногорски полк, предвождан от полковник Владимир Серафимов ще произнесе кметът на общината Стоян Беширов. В художествената част на програмата ще участват Средношколски хор при СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, битови групи от читалище „Светлина“ и др.

Преди официалното тържество ще бъдат поднесени цветя пред паметника на загиналите във войните. По този начин Неделино се  включва във всенародните чествания за Освобождението на Родопите,съобщиха от местната управа.

Вирни се горе