10 машини на "Титан" чистят улиците в Смолян

10 машини на "Титан" чистят улиците в Смолян

Продължава работата на “ Титан Клинър” за разчистване на общинската пътна мрежа в Смолян. Главните улици в града са почистени идеално, заедно с голяма част от второстепенните градски трасета. 10 машини работят по третокласната улична мрежа основно в кварталите Смолян и Райково,съобщиха от пресцентъра на фирмата.

Отпадат ограниченията за движение с вериги в града, но остават в сила ограниченията по пътищата Смолян-Мугла, Смолян- Турян и всички високопланински села в общината. Няма затворени улици или непроходими уцахстъци. Всички служители по чистотата заедно с 20 затворника от Затворническото общежитие почистват от сняг тротоарите и обществените зони.

До момента в диспечерският пункт на “Титан” са получени 15 сигнала от граждани за труднопроходими улици. Всички сигнали са записани и към тях се насочват машини.Снежната покривка е от 30-40см. в Смолян до 220см във високите части на Мугла.

Успоредно се работи и сметосъбирането в града. Шофьорите ще работят и през нощта, за да се съберат отпадъците в града. Заради сигнали и питания на граждани от “Титан” напомнят, че улица “Родопи”, Околовръстното шосе, “Тракия” – между Райково и Устово, както и улица “Невястата” са част от републиканската пътна мрежа и за тях отговаря фирма “Вястрой”, която е поела почистването и опесъчаването.

Вирни се горе