Златоградски ученици получиха награди в Народното събрание

Златоградски ученици получиха награди в Народното събрание

На 31.03.2014 г. в пленарната зала на Народното събрание се състоя церемония за награждаване на отличените в конкурса за есе на тема „Екзарх Антим І – хранител на вярата и строител на държавността“ под патронажа на Народното събрание, съвместно с Министерство на образованието и науката. В него участваха 52 ученици от VІІ до ХІІ клас от шестте училища, носещи името на Екзарх Антим І – от Видин, София, Пловдив, Златоград, Казанлък и Балчик. 13 са отличени, сред тях от златоградското училище са: Йордан Джамбазов от 10а клас, Анджела Папучарова- 11а клас и Татяна Юрчиева-12а клас с преподаватели Даниела Алемкова, Теменужка Топчиева и Невена Джамбазова.

В награждаването участваха председателят на Народното събрание Михаил Миков, заместник-министъра на образованието и науката Атанаска Тенева, председателят на журито за оценяване-проф. Андрей Пантев и членовете Христо Буцев и Николай Николов, председателят на комисията по образованието и науката в парламента-проф. Ваня Добрева, народни представители, директорите на училищата, участвали в конкурса, учители и ученици. Проф. Пантев откри церемонията, поздравления отправиха председателят на Народното събрание Михаил Миков, а от името на министъра на образованието и науката проф. д-р Анелия Клисарова- заместник-министъра на образованието и науката Атанаска Тенева.

Общо 17 ученици от училището се включиха в конкурса и всички получават почетна грамота, а отличените – и награди от Народното събрание.

Вирни се горе