Желани подаръци за 93 деца от Смолян донесе Петя Михалевска

Желани подаръци за 93 деца от Смолян донесе Петя Михалевска

За шеста година съм с тези деца от Съюза на инвалидите в Смолян и съм радостна, че сме заедно. Те са весели, родителите им доволни. Нека през Новата година да сме всички по-добре, каза пред репортера младата благодетелка, наследила баща си депутата Димчо Михалевски.

Поканените от нея на празничен обяд деца заедно с родителите им, братчета и сестрички получиха доволно подаръците, за които са мечтали – арт комплекти за рисуване, спортни ранички, коли с дистанционно управление, Лего, музикални или забавни игри, сребърни гривни, историческа енциклопедия за царе, конструктори, различни кукли и др. играчки, роклички, блузки, маратонки. За да осъществи този радостен празник за децата, Петя Михалевска е подпомогната от председателя на ПЕС Сергей Станишев и евродепутата Цветелина Пенкова. Подкрепят я всяка година майка й Светла Михалевска и братчето Димитър, съмишленици на баща й в Смолян. Тя е благодарна на Иван Френкев, Здравка Кавалова, Пътър Александров, Надежда Мидюрова, а също и на Розмари Янева и Ралица Генкова.

Кога един празник е щастлив, а ежедневието е с надежда? Когато хората не мислят само за себе си, имат съпричастие и мило човешко отношение. Когато душата и сърцето жадуват да зарадват другите и колкото могат, да облекчат болките им. Всяка следваща година празникът за децата от Съюза на инвалидите в Смолян става все по-богат, защото се приобщават все повече дарители. И ако се споменават техните имена, макар дарителите да не са очаквали, това е все пак малка благодарност към голям жест, стоплил сърчицата на толкова много деца. Почерпки в пакети малките членове на Съюза получиха от кмета на Смолян Николай Мелемов, Албен Чавдаров, Превантивно-информационния център по наркотични вещества – Смолян, Стефка Милева, Тодор Аръчков, Илиян Маджиров, Венко Славчев, служители на ВИК – Пловдив. А Димитър Джамбазов от Пловдив, освен че дари пакети на децата, той предостави и 40 пакета за пациентите в отделението за хемодиализа в Смолянската болница.

Празникът се проведе в ресторант „Родопски кът“ в Смолян и по традиция бе открит със сладки пити, бонбони и книжки с български народни приказки с поуки от техни приятели връстници – деца от неделното училище към храм „Св. Николай Чудотворец“. За веселото настроение и тази година се погрижиха водещата Веселина Бабаджанкова, дъщеря й Мими, рисуваща детските личица като любими герои, и разбира се – дисководещият Миро. Много настроение внесе малкият гайдар Димитър Дърмонев, чието първи изпълнения бяха специално за дарителката Петя Михалевска, а следващите за всички, които допринесоха този детски празник за стане незабравим за дълго време. Председателката на съюзната организация на инвалидите в Смолян Захаринка Славчева и регионалният координатор Петя Николова благодариха на всички от сърце, а майката Стефка Кацарова отговори с мили думи на благодарност към организаторите и лично към Петя Михалевска. Ще ви помним винаги, каза тя.

Росица Примовска

Вирни се горе