Здравни инспектори учат децата как безопасно да ползват компютъра

Здравни инспектори учат децата как безопасно да ползват компютъра

Служители на Регионалната здравна инспекция в Смолян обучават ученици за безопасно ползване на компютър и интернет. Инициативата е по повод Международния ден за безопасен интернет 9 февруари. От 2004 година всеки втори вторник на февруари институции от различни държави се обединяват в усилията си за популяризиране на безопасната и отговорна употреба на онлайн технологиите и мобилните устройства сред децата и младите хора по цял свят.

Мотото на кампанията през 2016 година е: „Дай своя принос за по-добър интернет“, съобщиха от пресцентъра на РЗИ-Смолян.

Компютърът се превърна във важна част от детското ежедневие, а сърфирането в мрежата – достъпно за повечето ученици. Ето защо по време на тематичните уроци младите хора ще бъдат запознати от здравните експерти как да се справят с конкретни рискове, които предлага виртуалното пространство. Специално внимание ще бъде отделено на негативното влияние върху психичното и физичното здраве на подрастващия организъм от дългия престой пред монитора и най-добрата алтернатива – двигателната активност.

По време на обученията ще бъдат използвани предоставените безвъзмездно на РЗИ – Смолян интерактивни материали от Център за безопасен интернет и Сдружение „Бъди активен”, а сред учениците ще бъде разпространена брошурата ”Децата пред компютъра”.

Вирни се горе