Започва организацията на Шестия туристически събор за хора с увреждания в Златоград

Започва организацията на Шестия туристически събор за хора с увреждания в Златоград

По традиция Център за социална рехабилитация и интеграция в гр.Златоград организира шести туристически събор за хора с увреждания, който ще се проведе на връх Костадин на 30 септември 2012 г. Целта на събора е да се даде възможност на хората с увреждания да изявят таланта си на сцена, да разчупят стериотипите на ежедневието си и да създадат нови социални контакти, обясниха от общинската администрация.

Съборът е важен момент за преодоляване на социалната изолацията, в която попадат много от хората, поради влошено здравословно състояние. Мероприятието ще промени общественото мнение и нагласа спрямо хората със специфични възможности, които не са изгубили силния си дух и желание за борба с трудностите в нелекия си живот.

Прекрасното съчетание от природа, музика и усмивки ще превърне този ден в празник за хората с увреждания и техните близки. Очакват се гости от различни социални институции от цяла България да вземат участие в програмата на събора. Осигурен е безплатен обяд и транспорт за хората с увреждания от община Златоград. Желаещите да участват е необходимо да информират Центъра за социална рехабилитация и интеграция гр.Златоград или кмета на населеното място на територията на община Златоград, за да потвърдят участието си, уточниха от администрацията.

Вирни се горе