Започна опесъчаване на улиците в Смолян, първият сняг в региона на 5 и 6 декември

Започна опесъчаване на улиците в Смолян, първият сняг в региона на 5 и 6 декември

Заради заледени участъци започна опесъчаване на общинската пътна мрежа в Смолян. Два специализирани автомобила на „Титан Клинър” опесъчиха участъка от Смолян до Затворническото общежитие и участъци от околовръстното шосе на областния град, съобщиха от фирмата. Частичните заледявания са в усойни участъци, лишени от пряка слънчева светлина. Нощем температурите в Смолян достигат до минус 3 градуса.

Почистващата фирма „Титан Клинър” разполага с три специализирани автомобила с пясъкоразпръсквачки, които ще осигуряват безопасността на улиците в града.

Предвидени са и три самосвала за ръчно опесъчаване по направлението за Мугла и регионалното депо за отпадъци. От фирмата съветват водачите да са внимателни и да не предприемат пътуване през високопланинските части, ако нямат подходящи зимни гуми, тъй като настилките в усойните участъци са хлъзгави.

Според метеорологичната прогноза, с която разполага фирмата, първите интензивни снеговалежи в Смолян се очакват на 5 и 6 декември. Температурите през тези два дни ще се задържат около минус 4, минус 5 градуса, което означава, че ще се образува и първата за този сезон снежна покривка, посочват още от Титан.

Вирни се горе