Зам.-министър Георгиева участва в откриването на Генералната асамблея на „Интерски интернешънъл”

Зам.-министър Георгиева участва в откриването на Генералната асамблея на „Интерски интернешънъл”

„Поздравявам домакините с тази асамблея, която е своеобразна подготовка за най-големия форум за професионални ски учители, който ще се състои в Пампорово през 2019 г.”. Това каза заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева по време на откриването на Генералната асамблея на „Интерски интернешенъл” в курортния комплекс. Тя припомни, че България е спечелила домакинството на значимото събитие в изключително оспорвано състезание и добави, че когато се полагат добре обмислени действия, има резултати.

Заместник-министър Георгиева посочи, че ските комбинират движението и здравословния начин на живот с пътешествия. Пампорово и останалите ни зимни курорти доказват с развитите ски зони, че практикуването на зимен туризъм в страната ни е на световно ниво, коментира още тя.

През 2016 г. за първи път две ски зони – Пампорово и Мечи чал заработиха с единна билетна система, подчерта Ирена Георгиева. По думите й направените инвестиции са създали основата за един от най-големите комплекси за зимни спортове у нас. За Министерството на туризма развитието на планинския туризъм е приоритетна тема, по която се работи целогодишно, за да се утвърдим като зимна ски дестинация, каза още зам. – министърът на туризма. Според нея изборът на Пампорово е знаков, защото тук всеки, който работи е свързан с родното си място и спорта.

В събитието участваха заместник-областният управител Владимир Гърбелов, кметът на Община Чепеларе Славка Чакърова, лицето на Пампорово-Мечи чал – олимпийската шампионка Екатерина Дафовска и представители на „Пампорово” АД.

Пампорово посрещна представители на 23 страни на Генерална асамблея на международната организация на ски учителите „Интерски интернешънъл“, сред които: Австрия, Германия, Великобритания, Ирландия, САЩ, Русия, Канада, Швейцария, Швеция, Финландия, Холандия, Дания, Норвегия, Белгия, Япония, Корея, Полша, Румъния, Хърватска, Чехия, Унгария, Черна Гора, Андора. В курортен комплекс Пампорово пристигнаха членовете на Президиума на организацията, начело с неговия президент Ерих Мелмер и представители на Световната асоциация на професионалните ски учители, Международната асоциация на преподавателите по снежни спортове в училищата и университетите и от Международната федерация на инструкторите по снежни спортове. Генералната асамблея е най-големият подготвителен форум за престижния Конгрес на Интерски, който ще се проведе в Пампорово през 2019 г.

Вирни се горе