Заличиха 1259 превозни средства в областта за девет месеца

Заличиха 1259 превозни средства в областта за девет месеца

Във връзка с промените от 31 август тази година в Наредба № I-45 от 24 март 2000 г. за регистриране, отчет, пускане в движение и спиране от движение на моторните превозни средства и на ремаркетата, теглени от тях, от Сектор “Пътна полиция” при ОД МВР – Смолян напомнят на гражданите, че се прекратява регистрацията на превозно средство с писмено заявление от собственика или служебно.

При прекратяване на регистрацията собственикът представя писмено заявление, издадено по служебен път; документ за самоличност – за физическите лица; единен идентификационен код – за стопанските субекти, а за тези, които не притежават ЕИК – документ за създаване и за код БУЛСТАТ, документ, удостоверяващ правото за представляване на стопанския субект – собственик на ПС и свидетелство за регистрация на ПС, обясниха от КАТ.

Към документите се прилага и един от следните документи – изрично писмено уведомление от лицензиран застраховател до съответното звено “Пътна полиция” за взето решение за изплащане на тотална щета; писмено уведомление от собственика за износ на ПС от страната, документи, че превозното средство е прието за разкомплектоване; Собствениците на центрове за разкомплектоване са длъжни да издават такива удостоверения и др.

От началото на годината до 24.09.2012 г. в сектор “Пътна полиция” – Смолян е прекратена регистрацията на 1259 превозни средства, от които 1076 – на физически лица и 183 – на юридически лица.

Вирни се горе