Заключителна представителна изява по проект „Твоя час” се проведе в Смолян

Заключителна представителна изява по проект „Твоя час” се проведе в Смолян

Областният управител Недялко Славов приветства присъстващите на Заключителната представителна изява по проект „Твоя час” и отправи специален поздрав към учителите по случай днешния празник – Международния ден на учителя.

„Едно от големите постижения на проект „Твоят час” е създаването на възможност за осъществяване на още по-трайна и емоционална връзка между учител и ученик. Смятам, че това е един от успешните подходи в съвременното образование, който надгражда уменията и знанията на учениците, като същевременно допълнително ги мотивира. Вниманието е насочено към всеки един ученик, върху неговите способности, талант.”, каза Славов, като определи проектът за изключително успешен, в което ни убеждават добрите резултати, както и наученото и усвоеното в тези часове.

„Вниманието е обърнато към всеки един ученик, индивидуално, според неговите потребности, повишавайки знанията, уменията и таланта му. По време на този проект учениците се увличат в колективна работа, придобиват способности за работа в екип, сплотеност и чрез обединяване на усилията да се постига определената цел – качества, които ще им бъдат изключително полезни и след като завършат училище. Проектът “Твоят час” е образователен похват, който прави училището по-привлекателно, образованието по-лесно и желано, прави съпричастни към образователния процес не само учениците, а и техните родители. По тази начин косвено се постига една от генералните политики на нашето правителство, а именно намаляване на броя на отпадналите ученици от училище.”, отбеляза областният управител.

„Проектът е финансиран с европейски средства по Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж” 2014-2020 г. Според мен, това е един от успешните модели за инвестиция на европейски средства и проект, който дава възможност на нашите ученици чрез усвояване на умения, чрез насърчаване на техните дарби, да добиват самочувствие наравно с другите европейски младежи. Това също е част от постиженията и е важно за бъдещето на страната ни, като част от европейското семейство. Тези деца утре ще градят България, като модерна европейска държава, населена с мислещи, изискващи и трудови хора, ще изграждат общество с ценности, в което всеки е заел своето заслужено място. Затова аз бих желал през следващите години все повече училища все повече ученици да се включват в този прекрасен проект, защото той е важен за по-доброто бъдеще на нашата страна.”, допълни Славов и пожела наситен с позитивни емоции ден.

Заключителната представителна изява по проект „Твоя час” откри началникът на РУО-Смолян Мария Семерджиева, приветствие отправи и кметът на община Смолян Николай Мелемов. Присъстваха директорът на РД „Социално подпомагане” Петя Пампорова, директорът на РД МВР-Смолян ст.комисар Николай Димов, кметове от област Смолян, експерти от РУО-Смолян, директори, учители и ученици от учебни заведения в региона, представители на държавни институции, представители на медиите и др.

Никола Запрянов от РУО-Смолян представи обхвата на проекта „Твоя час”. През първата фаза, 2016/2017 учебна година, в него са се включили 58 училища от всичките 61 в област Смолян, сформирани са 464 групи, а броят на участвалите ученици е 6052. През втората фаза, 2017/2018 учебна година, в проекта участват 53 училища с 474 групи и 5951 ученици.

СУ „Св.св.Кирил и Методий” – гр.Рудозем, СУ „Антим І” – гр.Златоград и ОУ „Св.св.Кирил и Методий” – с.Смилян презентираха своите постижения по Проект „Твоят час” в залата. През днешния ден в РДТ „Николай Хайтов” и на площада ще бъдат изложени и представени от учениците постиженията от дейностите по Проект „Твоят час”.

Вирни се горе