Задължително с вериги по високите части на област Смолян

Задължително с вериги по високите части на област Смолян

Въвеждат се ограничения за движението по високите части на общините Смолян, Чепеларе и Мадан. Заради падналия сняг през нощта и падането на температурите пътната обстановка е влошена. Всички автомобили трябва да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета по пътищата Смолян- Мугла, Смолян- Турян, високата зона на Чепеларе и до високопланинските села в община Мадан. Най-дебела е снежната покривка в района на връх Новак по направлението за село Мугла. През последното денонощие там са паднали 30см. сняг. Верижна машина на пътноподдържащата фирма „Титан Клинър” разчиства пътното платно. Колесен снегорин почиства пътя до регионалното сметище.

В Смолян снежната покривка е между 2 и 3см. Пет машини на „Титан” обработва с пясък и сол общинските улици. Главните пътни артерии в града са опесъчени и осолени. Продължава работата по третостепенните улици, които в по-голямата си част са частично заледени. Заради валежите от дъжд, сняг и падането на температурите. Въведени са ограничения и за движението през проходите Рожен, Пампорово и Превала. В Чепеларе работи една машина, 10 в община Мадан.

Температурата към 09.00 часа е 4 градуса, 2 градуса е в Чепеларе, а 6 в Мадан. Според синоптичната прогноза, днес до обяд ще е слънчево и топло, като температурите ще достигнат 6-7 градуса. Следобед ще се заоблачи и след 17.00 часа ще завали дъжд, като валежите ще продължат през цялата нощ.

Вирни се горе