За поредна година стартира „Мисия Смолян“, ученици ще чистят и облагородяват родните си места

 За поредна година стартира „Мисия Смолян“, ученици ще чистят и облагородяват родните си места

За поредна година днес бе дадено началото на Младежка кампания „Мисия Смолян“. Инициативата е свързана със създаване и поддържане на чиста и приветлива околна среда в град Смолян и в населените места в общината, предаде Дарик.

В областният град през първата смяна на мисията ще работят общо 43 деца. Те са разпределени на четири групи, като всяка една от тях си има район. Първата ще почиства района около Стадион „Смолян“ и многофункционалните спортни игрища, останалите са разпределени в района на „Чинара“, ПГ по Икономика и Психодиспансера в кв. „Устово“. Освен това има и групи от ученици, които ще почистват районите в селата Момчиловци, Катраница, Смилян и Левочево.

Всяко едно от децата е получило предпазни средства и инструменти, като ръководителите на групите са снабдени с медицински пакет за първа помощ. Децата ще работят по десет работни дни от 8 до 12 ч, като имат и нужните почивки. Втора смяна на „Мисия Смолян“ ще стартира на 23 юни.

Право на участие в кампанията имат ученици, които са навършили или да навършват 15 години не по-късно от датата на започване на работа. Трябва да са ученици или завършили средно образование през учебната 2017/2018 г. и да са с постоянен адрес в град Смолян или в селата от Община Смолян.

Вирни се горе