За поредна година членовете на Сдружение "Родопски хайдути" ще организират празненствата по случай Йордановден в Устово , с.Бостина и с.Момчиловци

 За поредна година членовете на Сдружение "Родопски хайдути" ще организират празненствата по случай Йордановден в Устово , с.Бостина  и с.Момчиловци

За поредна година членовете на Сдружение “Родопски хайдути” ще организират празненствата по случай Йордановден в кв.Устово , с.Бостина и с.Момчиловци. По местата ще бъдат организирани своеобразни шествия с портрета на поета и революционер Христо Ботев / в чест на 170 годишнината от рождението му / . Младежи ще скачат в кварталите / селата :

с.Момчиловци – От 09:00 ч. шестиве ще тръгне до центъра на селото с портрета на Христо Ботев . Хвърлянето на кръста ще е от 10:00 ч. .

с.Соколовци – Кръста ще се хвърля около 11:30 ч.

кв.Устово – От 10:00 ч. ще започне шествието от църквата Св.Никола . Хвърлянето на кръста ще е от 10:30 ч. / участниците се събират от 09:00 в “Хаджичоневата къща” .

кв.Долно Райково – Сборният пункт е на “Бралото” в 10:00. Хвърлянето на кръста ще е от 10:30 ч.

кв.Горно Райково – кръста ще се хвърля в 10:00 ч.

кв.Смолян – В 10-30 ч. освещаване на бойните знамена на 101ви Алпийски полк, след това шествие до р.Черна в близост до Спортната зала . Хвърляне на кръста към 11:00 ч.

От Сдружението призовават най-смелите и будни младежи в гр.Смолян и околностите да вземат участие в един от най-светлите християнски празници !

Вирни се горе