За Никулден архимандрит Висарион ще служи в Устово

За Никулден архимандрит Висарион ще служи в Устово

С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай храмовият празник на църквата „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ в Смолян, кв. Устово, ще бъде отбелязан със служения на архиерейския наместник на Смолянска духовна околия Негово Високопреподобие архимандрит Висарион.

Срещу Никулден – 5 декември /сряда/ от 17.00 часа архимандрит Висарион ще отслужи празнична Вечерня с Петохлебие и Акатист на св. Николай Мирликийски Чудотворец. Ще бъде извършено литийно шествие с храмовата чудотворна икона на светеца през улиците около храма. В съслужие с архиерейския наместник ще бъдат председателят на храма свещеник Васил Маджаров, секретарят на Архиерейското наместничество иконом Запрян Шиков, председателят на храм „Успение Богородично“ в Устово отец Димитър Одаджиев и други свещеници-гости от града и духовната околия.

На 6 декември /четвъртък/ – Никулден, празничната св. божествена Литургия ще започне в 9.00. Ще бъде отслужен и празничен водосвет. За богомолците ще има благословен обяд.

Нека заедно на храмовия празник да благодарим на великия светител чудотворец, защитник на вярата и верните, дарител на здраве, пазител на целомъдрието, покровител на плаващите, омиротворител на враждуващите, хранител на гладните. Да се помолим заедно на св. Николай Мирликийски Чудотворец за неговото свято застъпничество за нас пред Бога!

Архиерейско наместничество – Смолян

Вирни се горе