ЮЦДП Смолян стопанисва отговорно горските територии, следвайки стриктно закона

ЮЦДП Смолян стопанисва отговорно горските територии, следвайки стриктно закона

Във връзка със зачестилия в последните дни обществен интерес относно работата на предприятието, ръководството на Южноцентрално държавно предприятие Смолян заявява :

Служителите на предприятието алармират своевременно компетентните органи при всеки установен казус, свързан с нарушения в гората. Това важи не само за стопанисваните от предприятието държавни гори, но и когато става дума за проблем в общински или частни територии. Въпреки че щатът ни не е раздут, ние се стремим да реагираме адекватно и постоянно да сме в контакт с контролните органи.

При установени нарушения на служители на ЮЦДП и териториалните му поделения, действаме безкомпромисно и налагаме съответните наказания, вкл. уволнение. В предприятието категорично не толерираме неспазването на законодателството на Република България. Готови сме да разгледаме всякакви сигнали, свързани с работата на служителите ни. При доказани нарушения отговорните ще бъдат санкционирани.

ЮЦДП Смолян стопанисва отговорно горските територии в обсега на предприятието. Правим това с истинска любов към гората и спазвайки нормативната уредба в страната. Нещо повече – в ежедневната си работа се стремим да спазваме добрите европейски практики. Затова категорично се противопоставяме на всякакви опити имиджът на предприятието и работещите в ресора да бъде подкопаван с политически или икономически цели. Вярваме, че предимно експертното, а не емоционалното или политическо говорене е от полза за горския сектор. Оставаме отворени към всякакви сигнали, свързани със стопанисването на горите в нашия обсег.

Готови сме на диалог и с представители на гражданското общество при съмнения за нарушен обществен интерес. Винаги сме готови да предоставим точна и ясна информация за работата ни.

Вирни се горе