Втори протест на работещите в Опитната станция в Смолян

 Втори протест на работещите в Опитната станция в Смолян

Блокада на главния път на изхода на Смолян. Това радикално действие подготвя колективът на КОС с подкрепата на Националната асоциация по животновъдство.

Протестиращите ще предприемат тези действия ако не получат отговор от министерството на земеделието относно мотивите за смяната на директора им доц. д-р Цонка Оджакова, обявиха днес по време на втория протест. "Ние дойдохме да подкрепим научния съвет, който е към станцията като животновъди от тези региони, защото тази станция на нас ни е необходима”. Това каза председателят на Националната асоциация на животновъдите Бойко Синапов. „Нашият призив към управляващите е нека тези, които са допуснали тази грешка да я поправят по най-бързия начин и да не се усложняват нещата, защото за нас е ясно, че следващата крачка е ликвидирането на станцията, но категорично заявяваме, че няма да го допуснем такова нещо”, заяви Синапов. Той подчерта, че ако това не стане последващите протести ще бъдат в много голям мащаб. Протестиращите обмислят да затворят главния път на изхода на Смолян в района на опитната станция, до бензиностанцията, във вторник, 25 март, ако до утре не получат отговори с какви мотиви освобождават директора доц.д-р Цонка Оджакова.

Хората твърдо застават зад доц. д-р Цонка Оджакова и искат да знаят мотивите за освобождаването й. Работещите в станцията са единодушни, че не искат парашутист за директор. Колективът се опасява, че ако има директорска рокада, то неизбежно ще се стигне и до ликвидация на предприятието. Протестиращите подозират политически интереси или опит КОС да се приватизира на „тъмно", както и апетитни имоти в близост до Пампорово.

Вирни се горе