В Смолян за първи път ще се провежда обучение по религия

В Смолян  за първи път ще се провежда обучение по религия

Филиалът на Пловдивския университет ”Паисий Хилендарски” в Смолян за първи път обяви прием за допълнителна професионална квалификация „Учител по религия /Православие/” със срок на обучение два семестъра в рамките на тази учебна година.

За улеснение на практикуващите учители обучение ще е задочно – в събота и неделя. Семестриалната такса е 280 лв. за групово обучение и 380 лв. за индивидуално обучение.

Кандидатите трябва да имат диплома за висше образование ОКС “Бакалавър” с професионална квалификация: детски учител; начален учител; детски и начален учител; учител в прогимназиален или гимназиален етап на СОУ.

Учебният план включва курсове по: Въведение в богословието, Свещена история на Стария Завет, Свещена история на Новия Завет, Основи на православната вяра, Въведение в богослужебните традиции, както християнска етика, методика на обучението по религия, християнско изкуство – иконопис и музика, и др. Студентите по програмата за допълнителна квалификация се дипломират с държавен изпит и придобиват правоспособност да работят като учители по религия (Православие) в детските градини и всички степени на СОУ.

Вирни се горе