В Смолян за първи път ще се проведе регионално състезание по програмиране за ученици по ИТ, информатика и визуални изкуства

В Смолян за първи път ще се проведе регионално състезание по програмиране за ученици по ИТ, информатика и визуални изкуства

В Смолян за първи път ще се проведе регионално състезание по програмиране за ученици по ИТ, информатика и визуални изкуства.

Хaкатона се реализира благодарение на Виваком Регионален гранд, НЧ Бъдеще сега, АТА 48 ООД и с любезното съдействие на Община Смолян и РИО Смолян.

На 3 юни от 14: 30 ч ще се проведе среща на заинтересовани страни, на която ще представим нови технологични методи, чрез които може да се рекламира и промотира туризма. Ще се изготвят определен брой препоръки за развитие на ИТ в община Смолян и те ще бъдат представени на Общински съвет.

Целта е да се покаже постижимостта на компютърно базираните технологии (ИТ) за реализиране на проекти от творчески характер свързани с ТУРИЗМА. Създаване на среда за развитие на способностите на младите хора и децата в община Смолян в сферата на информационните технологии.

Състезанието ще се проведе в един кръг в два последователни дни в две основни направления:

Уеб сайт и Програмиране. Като всеки регистрирал се, може да участва само в една категория и един екип едновременно. Всеки екип може да бъде под ръководството на един ръководител (учител, ментор, родител и т.н.), като той не е задължителен. За участници в състезанието се смятат тези, които пряко са участвали в технологичната разработка на проекта, а не само в работа върху неговата съдържателна част. След приключването на определеното време за работа (до 15.00ч. в неделя), всеки един екип публично представя проектите си. Тричленното жури ще определи победителите.

Събитието ще се проведе в община Смолян.

Вирни се горе