В Смолян премахват опасни клони и дървета преди падането на дебел сняг

В Смолян премахват опасни клони и дървета преди падането на дебел сняг

Служители от звеното по „Озеленяване” към фирма „Титан Клинър” започнаха подрязване на опасни дървета и клони по улица „Първи май” в Смолян.

„Целта е да използваме хубавото време, без снеговалежи и сравнително високите температури, за да можем да изпълним програмата, заложена за тази година”, обясни ръководителят на звеното инж. Людмил Гочев. За премахването на опасните дървета и клони се работи активно от лятото на миналата година. Подобна дейности обаче не е била извършвана с години и сега в целия град има прорасли дървета, които представляват опасност за населението при снеговалежи и дъждовни бури. Освен по улица „Първи май” се работи и в района на Професионалната гимназия по икономика, на ул .”Борова гора” в кв. Райково и др.

Действията по отстраняване на опасни дървета и клони е съгласувана с експертите по екология в община Смолян, откъдето следят стриктно изпълнението. Клоните се извозват до площадката за биотор, край село Турян. „С акцията Смолян ще стане по-красив, защото още на пролет дърветата ще оформят нова, естетическа корона. Ще се подобри видимостта, а и няма да има засенчаване на жилища”, каза още инж. Гочев.

Паралелно с това, експерти от отдела по чистота и община Смолян извършиха обход на целия град за проверка на съдовете за смет. „Бобрите” в лошо състояние са описани и постепенно ще се подменят и ремонтират. Набелязани и са замърсени участъци, които трябва да се почистят в най-кратък срок. Основно става дума за изхвърлени неправомерно строителни отпадъци и клони.

Вирни се горе