В Смолян излизат на протест утре

 В Смолян излизат на протест утре

Протести и автошествия в цялата страна срещу цените на горивата

Митингите са част от националния протест срещу високите цени и ниския стандарт на живот. Смолян е сред градовете, в които ще се проведе автошествие срещу високите цени на горивата.

В Смолян забраниха протестно автошествие, което беше насрочено за утре. Това става ясно след изявление на организаторите на протеста, които планираха утре от 15:00 ч. да се съберат на изхода на Смолян за Пампорово, след което да преминат в колона през целият град. Съобщението за забраната предизвика вълна от недоволство от страна на потребителите в социалните мрежи. Недоволството бе срещу градоначалника, като в последствие стана ясно, че отговорът му към организаторите е въз основа на забраната, която идва от директора на Областното пътно управление в Смолян. От там са отказали планираното автошествие да премине през улици на града, които са част от републиканската пътна мрежа. Организаторите обаче не са се отказали от протеста, като най-вероятно той ще се проведе утре в същия час, но под друга форма, научи SmolyanNews.com.

Инициативата се организира в социалните мрежи, всеки желаещ може да се включи в шествието и да изрази недоволството от високите цени на горивата!

Протестите не са само за високите цени на горивата, но за смяна на системата, ниското качество на живот, високите цени на данъците и гражданската отговорност и други.

Най-масовият протест се очаква да бъде в София, на 18 ноември, неделя.

Вирни се горе