В съдебната палата в Смолян избират "Служител на годината"

В съдебната палата в Смолян избират "Служител на годината"

Административен съд – Смолян, съвместно с Окръжен съд, Районен съд, Окръжна прокуратура и Районна прокуратура – Смолян стартират процедурата за избор на “Служител на годината”, съобщиха от Административния съд в Смолян.

Церемонията за връчване на призовете “Служител на годината” ще се проведе за втора поредна година. Новото този път е, че се учредява и номинация за юрист “За цялостен принос за утвърждаване авторитета и достойнството на юридическата професия”. В нея ще участват адвокати, съдии, прокурори и следователи под надслов “За подобряване работните взаимоотношения между съд, прокуратура и адвокатура в интерес на гражданите”.

Гласуването ще приключи в началото на м. декември, а самата церемония по връчване на наградите ще се проведе по утвърдена вече традиция в залата на Административен съд – Смолян на 16.12.2016 г.

„Поучихме се от пропуските, които направихме миналата година при организиране на тържеството, затова тази година направихме малка промяна в категориите за номинации, както и в правилата за провеждане на гласуване, като очакваме по този начин процедурата да бъде максимално справедлива. Ще акцентираме на добра разяснителна кампания. Макар и наградите да са символични, това е едно признание за труда на съдебните служители.“, заяви по този повод Председателят на Административен съд – Смолян Игнат Колчев.

Тъй като гласуването в първа категория “Най-качествено и професионално обслужване на гражданите” е отворено, ще се включат адвокати, граждани и юрисконсулти.

За първи път в останалите две категории “Иновативност, креативност при изпълнение на служебните задължения” и “Служител с най-етично поведение”, гласуването ще се проведе в съответния орган на съдебната власт.

Вирни се горе