В музея: Организират творческо ателие, посветено на Световния Ден на Земята

В музея: Организират творческо ателие, посветено на Световния Ден на Земята

На 22 април световната общественост отбелязва Деня на Земята. За първи път той се чества през 1970 г. в САЩ и Канада. Идеята е да се привлече вниманието върху опазването на планетата и съхраняването на живота върху нея, като хората от цял свят се обединят в защита на околната среда. От 1990 г. Денят на Земята започва да се чества като международен и се отбелязва и в България. На този Ден представители от различни обществени прослойки се обединяват и реализират разнообразни дейности с цел подпомагане опазването на животинския и растителен свят на планетата.

През 2017 г. Международната мрежа за отбелязване на Деня на Земята стартира глобална кампания под мотото „Повишаване на знанията за околната среда и климата“.

Регионален исторически музей „Стою Шишков“ – Смолян, съвместно с Регионална инспекция по околната среда и водите – Смолян и Екоорганизация Диви Родопи, организира творческо АТЕЛИЕ, посветено на Световния Ден на Земята.

Ателието ще се проведе в експозиционни зали на музея на 20 април (четвъртък) 2017 г. от 15.30 часа. Организаторите канят всички, заинтересовани от проблематиката, съобщиха от музея.

Вирни се горе