В местността Ючура над с. Полковник Серафимово отслужиха литургия в параклиса „Св. Пророк Илия“

В местността Ючура над с. Полковник Серафимово отслужиха литургия в параклиса „Св. Пророк Илия“

В местността Ючура над с. Полковник Серафимово, в параклиса „Св. Пророк Илия“ на 22 юли т.г. бе отслужена празнична света литургия от отец Димитър Одаджиев. Няколко семействата раздадоха благословен курбан за здраве. Скромен принос имат и много от миряните, нарекли си го за здраве и берекет, съобщи Радка Тунева, съпредседател на “Сдружение за устойчиво развитие на село Полковник Серафимово”.

Тази година в параклиса бяха осветени и сякаш грейнаха две нови икони, които са от същите дарители! Едната е на Св. Пророк Илия с Божията майка и Младенеца, а другата е на Исус Христос и Св. Йоан предтеча. Те са изографисани майсторски от художника доц. д-р Яким Дейков, който в момента е преподавател в катедра «Рисуване и моделиране» в Университет за Архитектура Строителство и Геодезия гр.София. Той и неговият екип са участвали в изографисването на много църкви и манастири в цялата страна, каза още Тунева.

На празника традиционно имаше много хора, имаше руснаци, англичани, американци, столичани, имаше хора с бастуни, но най-радващото е, че имаше много деца, допълни тя.

Вирни се горе