В 23 аварийно-спасителни дейности и помощни операции участваха екипи на пожарната

В 23 аварийно-спасителни дейности и помощни операции участваха екипи на пожарната

Вчерашния ден се оказа истинско изпитание за работещите в пожарната.

В общо 23 аварийно-спасителни дейности и помощни операции участваха екипи на ОУ ПБЗН – Смолян през изминалото денонощие на територията на област Смолян. 17 от тях – отводнявания, най-много – 7 в Златоград, 5 – в Смолян, по 2 – в Мадан и Неделино и 1 – в Девин, 3 отстраняване на опасни предмети и 2 – изтегляне на закъсали автомобили.

В 08:00 часа вчера е получен сигнал за техническа помощ – отводняване на къща в Златоград, на ул. “Ст. Стамболов”. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН – Златоград.

По пътя гр.Неделино – с.Гърнати пожарникарите отстраняваха паднали дървета, а в 10:12 часа са оказали съдействие на други служби – ЦСМП в Смолян, на ул. “Чавдар войвода”. В кроялен цех в Мадан, на ул. “Обединение” са участвали в отводняване. В с.Букаците – отстранявали паднал навес върху водопровод.

В 10:30 часа е получен сигнал за техническа помощ – изтегляне на закъсал лек автомобил в Доспат, местността “Караджа дере”. Автомобилът е изтеглен от екип на РСПБЗН – Доспат.

По-късно в 10:41 часа е получен сигнал отводняване на къща в гр.Смолян, кв. Горно Влахово, ул.“Цар Калоян”. Премахнаха паднали дървета до мост на река в гр.Чепеларе, ул. “Васил Гаджуров”, в Девин пък отводняваха апартамент на ул. “Васил Левски”.

Останалите помощи на отводняване са в Регионален исторически музей в гр.Смолян, къща в гр. Неделино, ул. “Александър Стамболийски”, къща в с.Бурево, общ.Неделино, улично платно в гр.Мадан, ул.“Обединение”, ГПУ – гр. Златоград, къща в гр. Златоград, ул. “Беловидово” и т.н.

Професионалната гимназия по икономика в Смолян също се наводни и там беше екип на пожарната.

Вирни се горе