Представят „5 години Европа в Смолян”

Представят „5 години Европа в Смолян”

За поредна година Европейски информационен център „Европа директно” Смолян организира събитие за широката общественост под надслов „5 години Европа в Смолян”, което ще се проведе на 27 септември от 14 до 18 ч. на площад “Свобода” в Смолян.

2013 година е обявена за Европейска година на гражданите, затова и дейностите, които сa заложени в програмата на събитието са насочени към широката общественост и целят да привлекат вниманието на гражданите към теми, касаещи техните права, гражданска позиция, инициативи и мероприятия на Европейските институции, както и към политиките провеждани от ЕС. Целта е да бъдат провокирани гражданите на Смолян да отправят предложенията си към Европейската комисия и Европейския парламент, съобщиха от центъра.

В своето 5-годишно присъствие на социалната и културна сцена на града „Европа директно” Смолян намира подкрепа и партньорство от държавни, общински, граждански структури и организации.

В рамките на инициативата се предвижда някои от тези партньори да презентират свои минали, настоящи и бъдещи проекти под формата на информационни щандове, изложби, работилници, игри, вокални и театрални изпълнения.

Участници са: Община Смолян, Областен информационен център Смолян, Младежки православен център „Чисти сърца” към катедрален храм „Св. Висарион Смоленски”, 2-ро Основно училище „Проф. д-р Асен Златаров”, Общинска библиотека „Николай Вранчев”, представители на предстоящия фестивал „Забранено за възрастни”, читалища и учители.

Вирни се горе