УС на РЛК-Смолян предлага новият рамков договор да влиза в сила от 1 януари 2016 г.

УС на РЛК-Смолян предлага новият рамков договор да влиза в сила от 1 януари 2016 г.

УС на РЛК-Смолян единодушно подкрепя Решенията, взети на 64-ия извънреден Събор на БЛС, подкрепя Декларацията приета на Събора, в която има конкретни изисквания, за да може да се продължат преговорите за НРД 2016. Не може да се делегират права на Ръководството на БЛС от Делегатски събрания и Управителни съвети в противоречие със Закона за съсловните организации на лекарите и лекарите по дентална медицина и Устава на БЛС. Да се продължат преговорите по НРД 2016, само ако се оттеглят всички предложения от проектозакона за бюджета на НЗОК,  водещи  до изменения на други закони и срокове в НРД, съобщиха от РЛК Смолян

УС на РЛК-Смолян предлага новият рамков договор да влиза в сила от 1 януари 2016 година. До подписването на НРД 2016 да остане в сила НРД 2015, като считано от 01.01.2016 г. цените на медицинските услуги да се индексират пропорционално на процентното увеличение на минималната работна заплата – поне с 10%. Националното ръководство на БЛС да започне незабавни разговори за индексиране на цените на медицинските услуги.

Във връзка с направен анализ за липса на достатъчно регулативни стандарти за обслужване на пациенти при остри и хронични състояния и диспансерно наблюдение препоръчваме на изпълнителите на ПИМП и СИМП обслужването на пациенти, постъпващи за физиотерапия и рехабилитация да се извършва в планов порядък с листа на чакащи.

Вирни се горе