УС на РЛК-Смолян: Няма да участваме в предстоящия 57-и извънреден събор на БЛС

УС на РЛК-Смолян: Няма да участваме в предстоящия 57-и извънреден събор на БЛС

Във връзка с провеждането на “Чилови дни”, за които д-р Тотко Найденов съобщи в медиите, от УС на РЛК-Смолян направиха изявление в медиите и уточнение.

В писмото, изпратено до председателя на ЦКПЕ на БЛС – София и копие до председателя на БЛС, УС на БЛС се казва "Във връзка с публикации в медиите и конкретно във вестник „Български лекар”, касаещи мероприятието „Чилови дни”, сме озадачени и възмутени от информацията, която се разпространява като взето решение на ЦКПЕ на БЛС на заседание, проведено на 8 март 2013 г. и гласувано с пълно единодушие.

Искаме да Ви припомним, че научното мероприятие „Чилова академия” се организира и реализира от РЛК-Смолян от12 години. Мероприятието е традиционно за РЛК-Смолян и носи идентичността на неговите организатори.

За да не сме в заблуда и за да не продължава дългогодишния спор за „плагиатство и кражба на интелектуална собственост” изискваме да ни предоставите документите, на базата на които е направено обсъждане в ЦКПЕ на БЛС отнасящо се за „патента” на мероприятия, свързани с името на проф. д-р К. Чилов.

Във връзка с гореизложеното УС на РЛК гр. Смолян взе следните решения:

  1. Възлага на Секретариата и юриста на РК на БЛС гр.Смолян да бъде подготвено и внесено обжалване на решението на ЦКПЕ на БЛС от 08.03.2013г. съгласно Устава на ЦКПЕ на БЛС и ЗЛЗ.

  2. Внася предложение до д-р Петко Загорчев – председател на ЦКПЕ на БЛС да подаде оставка на предстоящия 57-и извънреден Събор на БЛС във връзка с нарушаване на текстове от Устава на ЦКПЕ на БЛС касаещи уронване на авторитета на 320-те членове на РЛК-Смолян.

  3. Във връзка с факта, че Националното ръководство на БЛС явно не прави разлика между РЛК-Смолян и д-р Андрей Кехайов, УС на РЛК-Смолян взе решение редовните и резервните Делегати на РЛК-Смолян да не участват в предстоящия 57-и извънреден Събор. Участие в предстоящия 57-и извънреден Събор на БЛС ще вземе д-р Андрей Кехайов, в качеството му на Делегат от квотата на РЛК-Смолян".

Вирни се горе