Учениците тръгват на училище, общинарите от Смолян ги приветстват

Учениците тръгват на училище, общинарите от Смолян ги приветстват

17-ти септември е първият учебен ден. По традиция учебната година започва на 15-ти септември, но тази година първият звънец ще прозвъни във всички училища в страната два дни по-късно.

Кметът на община Смолян Николай Мелемов ще приветства учениците по случай първия учебен ден в Природоматематическата гимназия „Васил Левски” в Райково. Откриването на учебната година там ще започне в 10 часа. В училищните тържества ще участва целия ръководен екип на община Смолян, директори на дирекции, експерти и общински съветници.

Председателят на местния парламент Филип Топов ще открие учебната година в Професионалната гимназия по икономика „Карл Маркс” в 9.00 часа, съобщиха от пресцентъра на общината.

Инж. Мария Палагачева – зам.-кмет на община Смолян ще е при учениците във Второ ОУ „Проф. д-р Асен Златаров”, където тържеството започва в 9.00.

Другият заместник на Мелемов – Марин Захариев, ще участва в празника на Шесто ОУ „Иван Вазов”, отново в 9.00 часа. Секретарят на община Замфир Копчев е поканен в Първо СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – 9.00 часа. Депутатката от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова ще пожелае на добър час на възпитаниците на ГПЧЕ „Иван Вазов”, където учебната година ще бъде открита в 10.00 часа.

Вирни се горе