Учениците на Девин спортуваха под мотото „Обичайте България, милейте за Девин”

Учениците на Девин спортуваха под мотото „Обичайте България, милейте за Девин”

Завършиха Общинските кръгове на ученическите спортни игри за учебната 2012/2013 година в Девин, които се проведоха от 22 до 24 февруари под мотото „Спортът е живот! Обичайте България, милейте за Девин”. Игрите бяха организирани в три възрастови групи – за ученици от V-VII клас, VIII – X клас и XI-XII клас, като общинските състезания са първият начален етап от общо четири. Победителите ще защитават честта на община Девин на областния кръг през месец март,съобщиха от местната управа.

В СОУ „Христо Ботев” се проведе турнирът по тенис на маса. Гости на първенството бяха общинските съветници Младен Исаев, Росен Даскалов, Дияна Чаушева и Петър Карагегов, който беше и съдия на турнира. Първенци станаха в различните възрастови групи ОУ „Пейо Яворов” – с.Гьоврен и ПГЕ „А.С.Попов” – Девин.

В турнира по шах най-оспорвана беше борбата във възрастовата група от пети до седми клас – победиха шахматистите на СОУ Девин. Във втора възрастова група от 8 до 12 клас се яви само един отбор – на СОУ „Христо Ботев”, който директно се класира за областния етап. С най-много емоции преминаха състезанията по футбол на малки вратички, където отново на първо място се класираха тимовете на СОУ „Христо Ботев” – Девин, което е и най-голямото учебно заведение в общината.

На всички участници в турнирите бяха връчени грамоти, а на победителите и парични награди от кмета на общинато Цветалин Пенков. Всички участници получиха закуска и лакомства, осигурени от местни спонсори и фирми. Състезателите се представиха отлично и показаха, че заниманията им със спорт допринасят много за тяхното личностно израстване и физическо развитие.

Вирни се горе