Ученици ще ръководят днес общинска и областна администрация

Ученици ще ръководят днес общинска и областна администрация

Днес в общинска администрация Смолян и областна администрация ще се проведе инициативата „Мениджър за един ден”. Ученици от Учебна компания „Junior Creations” към Професионална гимназия по икономика „Карл Маркс” и ученици от СОУ „Св.Св.Кирил и Методий” и ГПЧЕ „Иван Вазов” ще имат възможност да съпреживеят един реален работен ден от управлението на общинска и областна администрация.

От 9,00 до 13,30 часа младежите ще заемат ключови постове – на кмет, заместник кметове, секретар, директори на дирекции и ще ръководят Община Смолян. От 13,30 часа в зала 247 ще се проведе брифинг с участието на учениците, ръководили местната общинска администрация, които ще споделят какво е усещането да си на ръководен пост, макар и за един ден.

Петима ученици също от Професионална гимназия по икономика „Карл Маркс” ще заемат ключови позиции в областта. Областният управител инж. Димитър Кръстанов подкрепя изцяло инициативи като тази на „Джуниър Ачийвмънт България”, които създават възможности за осъществяване на тесни връзки между образованието и практическото обучение на младите хора и очаква да посрещне своя колега „за един ден”.

Инициативата „Мениджър за един ден” се организира за дванадесета поредна година от фондация „Джуниър Ачийвмънт България”. Мисията на „Джуниър Ачийвмънт България” е да подготвя младите хора за успешното им реализиране на все по-конкурентния пазар на труда и превръщането им във финансово грамотни и социално отговорни бизнес лидери.

Вирни се горе