Ученици ще демонстрират умения в плувна и лекоатлетическа щафета за празника

Ученици  ще демонстрират умения в плувна и лекоатлетическа щафета за празника

Стартират спортни прояви, организирани от община Смолян, по повод 100 години от Балканската война и Освобождението на Родопите

Състезателите ще демонстрират умения в плувна и лекоатлетическа щафета и маратон

Стартират спортни прояви, организирани от община Смолян, по повод 100 години от Балканската война и Освобождението на Родопите.  Тази събота, 13 октомври, от 10.00 часа ще се състои плувна щафета в басейна на СОУ „Отец Паисий”. Тя ще премине под мотото 100 х 100, или ще плуват 100 човека по 100 метра, съобщи Даниела Керкелова, която отговаря за младежките дейности в община Смолян. На 18 октомври ще се проведе Лекоатлетическа щафета „100 години от Освобождението на Родопите”. В нея ще участват 320 ученици и 140 малчугани от детските градини.

Откриването на надпреварата ще бъде от 14.00 часа на площад „България”, а трасето е с дължина 1600 м. Финалът е на площад „Свобода”. Състезателите ще бъдат разделени в четири възрастови групи, като ще има 10 поста. На 20 октомври маратонците Руско Кадиев и Радко Михайлов ще пробягат разстояние от 100 км. В 8.00 часа тръгват  от паметника на полк. Владимир Серафимов в Смолян и продължават с маршрут Пампорово, Проглед, Рожен,, Соколовци, Бостина, Търън, Средногорци, Рудозем, връх Средногорец, Фатово, Райково и Смолян. Ще бъдат поднесени венци на историческите места свързани с Освобождението на Родопите.

Вирни се горе