Ученици от Смолян на обучение по гражданска активност

Ученици от Смолян на обучение по гражданска активност

Инициативата се реализира от Националния младежки форум и евродепутата Филиз Хюсменова

Гимназисти от математическата и езиковата гимназия в Смолян ще преминат обучение по гражданска активност. Трейнингът ще се проведе на 16 май 2012 г. от 15:00 часа в Младежкия дом в града. Организатор на инициативата е Националният младежки форум с подкрепата на евродепутата и заместник-председател на ДПС Филиз Хюсменова. Обучението в Смолян е заключителното събитие, което младежите-доброволци реализират в рамките на проекта „Живей С.Е.Г.А.”. И този път дискусията ще бъде посветена на фундаменталните човешки права и начините за изразяване на гражданска позиция.

По думите на евродепутата Филиз Хюсменова проведените до момента срещи показват, че учениците имат потребност от знания за гражданството. Затова и основната цел инициативата е търсене на подкрепа за въвеждане на гражданското образование като задължителен предмет в програмата на средните училища.

Националният младежки форум обединява над 30 младежки сдружения и асоциации от цялата страна, които включват близо 100 хиляди млади българи. Сред основните приоритети на организацията са насърчаването на гражданска активност сред младите, устойчивото им и компетентно включване в процесите на взимане на решения, повишаването на капацитета на младежките организации, разпространяване на ноу-хау за възможностите за сдружаване, доброволчество и др.

Вирни се горе