Ученици от региона поеха управлението в Областна администрация Смолян за един ден

Ученици от региона поеха управлението в Областна администрация Смолян за един ден

Като се включи в инициативата „Мениджър за един ден”, Областна администрация Смолян подкрепи Джуниър Ачийвмънт в мисията да бъдат вдъхновявани младите хора в България да избират подходящия кариерен път.

Заместник-областните управители Андриян Петров и Тодор Бозуков, заедно с експерти от администрацията посрещнаха деветимата ученици от училища в област Смолян, които приветстваха от името на областния управител Недялко Славов. Младите мениджъри бяха запознати с обстановката и работата на администрацията. Те имаха възможност не само да наблюдават, но и да участват в работния процес в зависимост от длъжността, за която предварително бяха изявили желание.

Емвер Меков от ПГ „Васил Димитров”-гр.Мадан влезна в ролята на Областен управител, а учениците от ППМГ „Васил Левски”-гр.Смолян и ПГИ „Карл Маркс”-гр.Смолян заеха длъжностите: Мария Мелемова – Заместник-областен управител, Соня Бозова – Експерт връзки с обществеността, Салвета Касъмова – Директор дирекция „АПОФУС", Ели Андреева и Йорданка Згурова – Главен счетоводител, Аделина Сиракова – Главен експерт “Регионално развитие”, Румяна Ашкова – Главен експерт ИТ, Айлин Мехмедова – Началник отдел „Координация, административен контрол и регионално развитие".

След приключване на инициативата, по време на финалното заседание, младите мениджъри споделиха добри впечатления от работата на Областна администрация Смолян и не скриха мнението си, че включването на подобни практични занимания в образователния процес е много полезно и интересно за тях.

Заместник-областните управители Андриян Петров и Тодор Бозуков им пожелаха да следват мечтите си, като полагат много усилия, за да ги реализират, да се стремят към добро образование и да постигат много успехи. Те изразиха и надежда, че младите хора ще остават в България и в региона, за да създават семействата си и да градят кариера по родните места, защото бъдещето на страната е в техните ръце.

Петров и Бозуков връчиха грамоти на деветимата участника, като им пожелаха на добър час и до нови срещи.

Вирни се горе