Ученици от Първо СОУ подариха 70 книги на училищната библиотека

Ученици от Първо СОУ подариха 70 книги на училищната библиотека

Една прекрасна идея се роди през месец януари 2013 г. Тя понесе със себе си желанието да бъде осъществена. Благородната кауза –набиране на средства за закупуване на детска художествена литература бе достатъчна, за да обедини ученици и родители в Първо СОУ “Св.св.Кирил и Методий” в Смолян, съобщиха оттам.

В продължение на месец малките предприемачи от ІІІ В клас, работещи по програмите на Джуниър Ачийвмънт България, и техните близки се трудиха упорито, за да създадат мартенски базар. Сътвориха уникални и неповторими изделия в бяло и червено. Никой не се поколеба да участва в инициативата, защото всеки бе убеден, че трябва да върнем любовта към книгата и заедно да работим за духовното израстване на децата ни.

Със събраните средства от продажбите закупихме 70 книги, които дарихме на училищната библиотека. Посветихме благородната акция на Международния ден на детската книга, който тази година бе отбелязан за четиридесет и шести път, обясни директорът на убечното заведение Росица Шехова.

Тя връчи грамоти на малките джуниъри, с което засвидетелства своята подкрепа и съпричастност към инициативата.

Благодарни сме на всички, които се докоснаха до българската традиция и „закупиха мартенска свежест“ от нашия базар,а по този начин подкрепиха каузата ни, обясни класният ръководител Юлия Митрева.

Вирни се горе