Ученици от клуб „Милосърдие” ще събират хранителни продукти за семейства в нужда

Ученици от клуб „Милосърдие” ще събират хранителни продукти за семейства в нужда

На 17.12.2018 г. пред магазините на Билла, Лидъл и Арена членове на Клуб „Милосърдие”, за поредна година, ще събират хранителни продукти за семейства в неравностойно положение. Акцията ще е в рамките на три часа – от 16.00 до 19.00 часа.

Ученици, заедно с учители от ПГТТ “ХРИСТО БОТЕВ” ще изготвят списъци с най-необходимите продукти, които биха били в помощ на всяко семейство, и ще ги дават на хората, идващи да пазаруват в трите големи магазина в Смолян. В знак на благодарност дарителите, ще получат картички, саморъчно изработени от учениците. „През миналите години, когато сме провеждали благотворителната акция пред Била и Лидъл, сме подпомагали по 30-40 нуждаещи се семейства с пакети с най-необходимите продукти. Тази година в акцията се включва и супер маркет Арена, така че очакваме да зарадваме поне 50 семейства”, каза председателят на клуба Милка Манева. По думите й хората откликват с готовност на благотворителните акции, които се организират от клуб „Милосърдие”. „Клубът е разпознаваем в града и общината, непрекъснато ни търсят, даряват най-различни неща за нуждаещите се – хранителни продукти, дрехи, играчки… Благодарим на всички хора, които отварят сърцата си и помагат на тези, които са наистина в затруднено положение”, добави Манева. Едно от семействата, които ще бъдат подпомогнати с хранителни продукти е пострадалото при пожара в село Момчиловци.

Припомням, че в края на ноември клуб „Милосърдие” събра дарения от първа необходимост – посуда, одеяла, дрехи, за същото семейство.

Вирни се горе