Ученици от ГПЧЕ-Смолян взеха участие в конкурс по испански език в София

Ученици от ГПЧЕ-Смолян взеха участие в конкурс по испански език в София

Ученици от ГПЧЕ”Иван Вазов” от 9 б и 10 б клас, изучаващи испански като втори чужд език и като свободноизбираем, заедно с учителката си по испански език Ана Николова, взеха участие в 14-я национален конкурс за ученически театър на испански език в София, Театър „София”. Организатори на събитието са Отдел „Образование” на Посолството на Кралство Испания в България в сътрудничество с Министерството на образованието, младежта и науката.

За обявените общи и индивидуални награди се състезаваха общо 18 училища от различни градове на България, съобщиха от учебното заведение. Участниците са разделени в две категории: Категория А за езиковите гимназии, в които испански език се изучава интензивно като първи чужд език, и категория Б за всички други средни и начални училища в страната.

Участниците от ГПЧЕ ” Иван Вазов” – Смолян представиха 20-минутна постановка с комедиен характер на съвременна тематика „Лола на Фраскито”, чийто автор е Хулиян Сантяго, начален учител от Гранада, чието хоби е писането и поставянето на ученически пиеси. В категория Б те се състезаваха с още 6 училища с надеждата, че ще впечатлят журито и публиката с ентусиазма и артистичността си. Учениците получиха дипломи за участие, а конкурсът като силно емоционално преживяване ще засили мотивацията им да изучават испански език и да се сближат с културата на испаноезичните държави.

Вирни се горе