Ученици и учители от Ресурсен център участваха на работна среща в Бурса

Ученици и учители от Ресурсен център участваха на работна среща в Бурса

Ученици и учители от Ресурсен център – Смолян участваха в работна среща в Бурса, Турция по проект „Да намерим път един към друг”, секторна програма „Коменски”, финансиран по Програма „Учене през целия живот”.

Педагогическият екип на Ресурсен център – Смолян включваше специални педагози, логопеди и психолози, които извършват първичната оценка на образователните потребности деца и ученици със СОП.

Това беше третата по ред от предвидените в работната програма среща между партньори от три страни – България, Гърция и Турция. Четири дневното посещение/ 22 – 25 април/ беше изпълнено с интересни и забавни дейности, свързани с темата на проекта – „Прилагане на арт терапията при обучение на деца със СОП, като алтернативна форма на традиционните методи и подходи на обучение”, съобщиха от Ресурсен център.

Наши домакини бяха партньорите от училище „Карабалчик Джелал Сьонмез иш окулу”, Бурса, обясниха още оттам. Дейностите по програмата започнаха с изложба, която е резултат от работата на децата в създаденото по проекта ателие „Цветни пространства”. Акцент в сътрудничеството между партньорите беше „Работата с родители на деца със СОП”. Това беше и темата на втория обучителен модул за учителите от трите страни. Съвместната работа на ученици, родители и учетели в тренинга ”Едно незабравимо парти на моето дете” донесе много настроение за всички участници. Децата твориха с голямо удоволствие и успех своите картини в арт ателието чрез техниката „ебру” и доказаха, че има начини бариерите пред тях да се преодоляват. Те допълниха и вълнуващи страници в „Дневника на пътуването”.

Като изключително силно усещане у нас остана гостоприемството на домакините в лицето на директора на училището г-н Мустафа Окумуш и неговия сърдечен екип, които с удоволствие ни показаха историчиски и културни забележителности от Бурса, казаха след завръщането учители от Ресурсен център.

Предстои заключителна среща по проекта в Ресурсен център – Смолян.

Вирни се горе