Ученик от Златоград спечели награда в конкурс на Европейския парламент

Ученик от Златоград спечели награда в конкурс на Европейския парламент

Александър Петров от СОУ “Антим 1” в гр. Златоград стана носител на втора награда в конкурса на Информационното бюро на Европейския парламент в България “Реформите в Общата селскостопанска политика на ЕС”, съобщиха от пресцентъра на общината.

Журито в конкурса, в състав евродепутатът Мария Неделчева (EНП, ГЕРБ), член на Комисията по земеделие и развитие на селските райони в Европейския парламент, Мъгърдич Хулиян, експерт от Европейски институт, Мариела Пчелинска, експерт от Министерството на земеделието, Милена Милотинова, журналист от телевизия Bulgaria on air и Виолета Станичич, ръководител на Информационното бюро на ЕП в България, избра победителите от над 30 кандидати в състезанието за студенти и ученици.

Резултатите от конкурса бяха обявени на международната конференция “ОСП: минало и бъдеще”, която се проведе на 26-27 юни в хотел “Шератон”, гр. София.

Победителите в конкурса, класирани на първо място са Роксана Асенова, ученичка от Професионалната гимназия по икономика в гр. Перник и Албена Костова, студентка от Софийски университет “Св. Климент Охридски”. Техните награди са посещение на Европейския парламент в Брюксел през ноември и възможност за присъствие на пленарна сесия на Европейския парламент в Страсбург през септември, по покана на Информационното бюро на ЕП в България.

Наградените есета ще бъдат публикувани на интернет страницата на Информационното бюро на ЕП в България. Всички лауреати в конкурса ще бъдат поканени да присъстват на национална конференция за реформите в ОСП, която ще се проведе есента в София, обясниха още от общината.

Вирни се горе