Цялото село Момчиловци в помощ на семейството, чийто дом изгоря

Цялото село Момчиловци в помощ на семейството, чийто дом изгоря

В село Момчиловци започна кампания за набиране на средства за семейството, чийто къща изгоря при пожар. Във всички магазини, заведения и обществени места са поставени дарителски кутии. Разкрита е и банкова сметка:

Общинска банка

BIC: SOMBBGSF

IBAN: BG 02SOMB91301060320901

Роска Николова Георгиева

Кметът на селото Сийка Суркова е внесла докладна записка за отпускане на еднократна помощ на семейството. Общината ще помогне и с материали за възсатоняване на къщата. Местната Коалиция за развитие на община Смолян /КРОС/ обещали да сменят дограмата на изгорелия дом и да помогнат за възстановяването му. Освен това тази неделя, по повод Сирни Заговезни, читалище „Светлина” в село Момчиловци организира Пролетен концерт, с цена на билета 2 лв. Събраните средства също ще бъдат дарени на пострадалото семейство. „Цялото село е съпричастно. Надявам се бързо да се съберат средства, за да може семейството да се върне към нормалния начин на живот”, каза кметът Сийка Суркова.

Припомням, че пожарът избухна в сряда вечерта и унищожи жилището на семейството, обитавано от две жени-майка, която е трудно подвижна и дъщеря – приемен родител на малко дете. Заедно с тях живят и другите две деца на по-младата жена.

Вирни се горе