Цветелина Бориславова и Николай Мелемов откриха новия „Вело парк Пампорово”

Цветелина Бориславова и Николай Мелемов откриха новия „Вело парк Пампорово”

Летният сезон в Пампорово стартира с нова атракция. Любителите на планинското колоездене ще могат да се насладят на съвсем новия „Вело парк Пампорово”, който беше открит днес на „Студенец”.

Ще продължим да полагаме усилия, за да направим курорта целогодишна дестинация. Ще се борим за домакинство на международни състезания и ще вдигаме нивото на услугата, която предлагаме. С тези думи мажоритарният собственик на Пампорово АД Цветелина Бориславова откри спортната придобивка. Основната ни идея е да ви доведем тук и през лятото, за да станете приятели на Смолян и Пампорово, каза пред байкърите кметът Николай Мелемов, съобщиха от пресцентъра на общината. Той благодари на Пампорово АД за доброто сътрудничество за развитието на туризма. Градоначалникът пожела успех на състезателите и обяви, че пред Пампорово се очертават много добри перспективи.

“Вело парк Пампорово” разполага със специализирани трасета за планинско колоездене с различни нива на трудност, подходящи за всички – от най-малките до най-големите и от начинаещите до професионалистите. Инвестицията е в размер на 100 хиляди лв., обяви Бориславова.

За дните на откриването, 30 юни и 1 юли, всички посетители се възползваха от новата придобивка абсолютно безплатно.

Байк паркът разполага със специализирано трасе за спускане с дължина 1800 метра, проектирано от Concept Creative, което е готово да приеме състезания от международно ниво, на което професионалистите и малко по-добрите ще могат да тренират. За начинаещите, децата и семействата, които искат да се разходят в планината, да поспортуват или просто да подишат от свежия родопски въздух има разработен фамилен маршрут с дължина 5400 метра. Пътеката е подходяща за всички възрасти и ще доставя пълно удоволствие на колоездачите, като ги отвежда до някои от най-красивите места в района. С откриването в парка ще заработи и специализирано трасе за обучение и усъвършенстване на уменията с дължина от 2800 метра подходящо за всички, които искат да натрупат повече опит и да преминат плавно към по-сложните трасета с по-голямо натоварване. По-напредналите байкъри ще могат да карат по маршрути със средна трудност и да тренират, преди да преминат към по-трудните трасета.

През лятото ще се работи още по разработването на парка и до края на сезона се очаква на място да има около 10 км специализирани трасета изпълнени с всякакви препятствия и заигравки, като виражи, скокове, разнообразни дървени конструкции, които ще видим за първи път в България и много други интересни приспособления, както и още около 20 км обособени и маркирани маршрути с различни нива на трудност насочени повече към дисциплината крос кънтри.

От “Вело парк Пампорово” са си поставили за цел в близките години да превърнат парка в едно от най-посещаваните места през лятото, като не спират да въвеждат новости за България чрез изграждането на различни видове трасета с разнообразни нови елементи, които да предизвикват интереса както на местната, така и на световната байк сцена, които се развиват с пълна сила през последните няколко години.

За всички, които не разполагат със собствен байк, на място ще се отдават под наем най-новите модели на велосипеди Drag. В гардероба ще се предлагат колела от различен клас – от най-обикновени за разходка в курорта до напълно оборудвани байкове за спускане подходящи за професионалисти.

Пампорово АД имат за цел да утвърдят курорта освен като зимна така и като една от най-добрите летни дестинации в България, като предлагат добри условия за туризъм, интересни предложения за всеки и разбира се уникалната природа в региона.

Вирни се горе