Цветан Цветанов: Николай Мелемов изцяло оправдава доверието на ПП ГЕРБ

Цветан Цветанов: Николай Мелемов изцяло оправдава доверието на ПП ГЕРБ

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов посети в събота Смолян, Рудозем, Златоград, Борино и Девин. В обхода си той бе придружен от евродепутата Владимир Уручев, областният координатор на ГЕРБ Николай Мелемов, областният управител Стефан Стайков, депутатът Недялко Славов и членове на областната и общинските структури на ГЕРБ.

В Смолян Цветанов се запозна с проектите за благоустройство. Конкретно за кв. „Прогреси“ в Устово той пое ангажимент да се построи спортна площадка в междублоковите пространства. На място Цветанов разговаря с председателя на УС на Българския спортен тотализатор Иво Тонев да се предвидят средства за инвестиционен проект за спортното съоръжение в Устово.

„Впечатленията от управлението на Мелемов са ми изключително добри, защото той се справя с наследените тежки финансови проблеми. Този период на адаптация – изчистване на стари задължения, съм го видял като зам.-кмет през 2005 г. на Столична община, когато премиерът Бойко Борисов стана кмет на София. Тогава за първите 2 г. имахме само сблъсък да променим статуквото, да премахнем порочните практики, с които се е ощетявала и разграбвала общината. Смятам, че Николай Мелемов в много по-кратки срокове ще се справи, защото той има и общински съветници, а когато Борисов стана кмет на София нямаше никакви общински съветници“, заяви Цветан Цветанов. Той подчерта, че кметът на Смолян е изключително пряко ангажиран в личните проблеми на хората: „Той е човек, който знае, че е на този пост, защото хората са гласували за промяна на статуквото, на страха, който Дора Янкова наложи, защото над служители в община Смолян, в училища, в детски градини е тегнал огромен страх и че всичко трябва да се знае от кмета, за да им дърпа конците“. Цветанов изтъкна, че „Николай Мелемов изцяло оправдава доверието на ПП ГЕРБ. Той направи това, което е заложено във философията на нашата политическа партия – да бъдем постоянно близо до хората, да чуваме техните проблеми. Затова и пред журналисти казах, че дори и личният проблем на човека става проблем на партията и ние търсим начин да решим тези проблеми“.

Вирни се горе