Трима служители на ОД МВР - Смолян бяха отличени с наградите „Джовани Фалконе”

Трима служители на ОД МВР - Смолян бяха отличени с наградите „Джовани Фалконе”

За поредна година в Благоевград на официална церемония на 26.10.2016 г. бяха връчени тазгодишните награди „Джовани Фалконе” на трима служители на ОД МВР – Смолян, отличени в Конкурса за магистрати и полицаи.

На тържествена церемония, в присъствието на директора на ОД МВР-Благоевград, директора на ОД МВР – Смолян старши комисар Николай Димов, кметът на община Благоевград и Негово превъзходителство посланикът на Република Италия в Република България Стефано Балди връчиха грамоти на отличените служители при ОД МВР – Смолян: началникът на РУ-Смолян – главен инспектор Костадин Бундов, служител от сектор „Криминална полиция“ към РУ-Смолян, при ОД МВР – Смолян – криминален разузнавач Александър Баджинеров и старши разследващ полицай Емануела Бояджиева в РУ-Смолян, при ОД МВР – Смолян.

Ежегодният традиционен конкурс “Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж” е в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе и се провежда за осма поредна година. Учреден е през 2009 г. по идея на Общинския съвет по наркотични вещества Благоевград в сътрудничество с Община Благоевград, под патронажа на Посолството на Република Италия в България, с подкрепата на фондация „Джовани и Франческа Фалконе“ и лично на проф. Мария Фалконе.

Вирни се горе