Три млади червенокръстки ще се обучават на летен лагер в Албена

Три млади червенокръстки ще се обучават на летен лагер в Албена

Трима доброволци на БМЧК – Смолян заминаха от 2 до 9 септември в к.к. Албена на летен лагер „Академия за доброволци – 2012 г., съобщиха от червенокръстката организация в областния град. Лагерът се организира ежегодно от дирекция „БМЧК” и в него участват по трима изявени доброволци от всяка областна организация, обясни областният координатор Мария Делева.

Две от доброволките са от клуб на БМЧК – гр. Мадан – Екатерина Сомова и Ейлийн Бакалова, а Анастасия Гергова е доброволка от клуб на БМЧК – гр. Смолян. Областната организация на БЧК – Смолян пое тази година таксите на лагерниците от областта като това е награда за активното им участие в мероприятията през годината, посочи още Делева.

По време на лагера доброволците ще преминат обучения по избрани от самите тях теми като въведение в хуманитарното право, репродуктивно здраве, социална работа с деца, управление на конфликти, фондонабиране. Получените знания доброволците ще трябва да предадат на младите червенокръстци от клубовете в областта.

Вирни се горе