Три лъча от недоволни полицаи от Смолянско тръгват за протестите в София

Три лъча от недоволни полицаи от Смолянско тръгват за протестите в София

Три лъча от недоволни полицаи тръгват от Смолянско за протестите днес в София. Около 140 служители на Министерството на вътрешните работи – полицаи, гранични полицаи, пожарникари и администратори, ще се включат в националния протест, съобщи Михаил Узунов – председател на 47 – мо Синдикално дружество, към Районно управление на полицията в Смолян, предаде Дарик.

„Очаквам в протестите от региона да се включат около 140 служители на вътрешното министерство, като колегите ще бъдат разпределени в три лъча. Първият е с колеги от района на Доспат, вторият е от Смолян, а третият е от района на Златоград“, добави Узунов. Той уточни, че в протестните действия ще участват само униформени, които почиват и нямат служебни ангажименти.

„По места си остават, колегите които са ангажирани служебно и има достатъчно полицаи и пожарникари, които покриват на 100 % от нуждите на отделните служби. Ще пътуваме с няколко автобуса. Ще има и десетки автомобили, тъй като колегите, които имат дежурство, ще бързат да се прибират по регионите, за да могат да са на време на работа“, добави Узунов.

Полицаите излизат на улицата на професионалния си празник – 5-ти юли. Те искат от държавата с 20% по-високи заплати, нови униформи, както и нов закон за МВР, защото към днешна дата всички реформи в системата били правени на парче.

Вирни се горе