Три дни на свобода и отново в ареста

Три дни на свобода и отново в ареста

По искане на Районна прокуратура-Смолян, съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Искрен М., на 34 г., привлечен като обвиняем за това, че противозаконно отнел чужди движими вещи от владението на собственика им, без неговото съгласие и с намерението противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено в условията на повторност и не представлява маловажен случай.

До момента е установено, че на 24 август 2017 г. в гр. Смолян, обвиняемият Искрен М. влязъл в цех за приготвяне на закуски и забелязал, че на плота на витрината имало оставени 270 лева. Докато служителката на фирмата била в задната част на помещението, той взел парите и избягал. Няколко часа по-късно служители на МВР го задържали и у него били намерени отнетите пари, като от горепосочената сума успял да похарчи само 5 лева. Разпитан в качеството си на обвиняем, Искрен М. се е признал за виновен и изразява съжаление за постъпката си.

До момента обвиняемият Искрен М. е осъждан два пъти за престъпления против собствеността. Той е излязъл от затвора на 21 август 2017 г. след като изтърпял наказание „лишаване от свобода“. Определението на Районен съд-Смолян може да се обжалва пред Окръжен съд-Смолян, посочиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Вирни се горе