Три деца от област Смолян с награди от конкурса "“С очите си видях бедата"

Три деца от област Смолян с награди от конкурса "“С очите си видях бедата"

На тържествена церемония в Националния дворец на децата – град София, днес, 5 декември 2014 г., в присъствието на организаторите на конкурса и много гости от цялата страна, бяха наградени първенците в Международния конкурс за детска рисунка “С очите си видях бедата”. Област Смолян беше представена от три деца – победители, чиито художествени творби са отличени и наградени:

І място – Александър Радостинов Чаушев – 11 г. от Детски център за деца с увреждания гр. Доспат (трета категория, втора възрастова група);

ІІ място – Ахмедин Юлиянов Младенов – 7 г. от Детски център за деца с увреждания гр. Доспат (трета категория, първа възрастова група);

ІІІ място – Владислав Веселинов Младенов – 7 г. от ЦДГ “Веселин Маринов” с. Баните, общ. Баните (първа категория, първа възрастова група).

На тържеството присъстваха директора на столична дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” Огнян Методиев, директора на Национален дворец на децата Татяна Досева и Иван Видоловски – председател на националната асоциация на доброволните формирования, които поздравиха смолянските представители и връчиха наградите. Идеята да се мотивират подрастващите да повишават противопожарната си култура, да изучават правилата за действия при бедствия и да помагат на хора в беда, е намерила своето приложение в конкурса за детска рисунка “С очите си видях бедата”.

Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” гр. Смолян ежегодно провежда областен конкурс за рисунки на деца, като етап от Международния конкурс “С очите си видях бедата”. В конкурса участват деца от различни възрастови групи – от 6 до 15-годишна възраст, включително и деца със специални образователни потребности. Желанието и старанието от страна на децата да се изявят в конкурса пролича от красивите им рисунки с различни сюжети. В края на месец май комисия оцени постъпилите рисунки от децата на общините в област Смолян и извърши класиране в различните възрастови групи. Бяха отличени общо 15 творби на деца, които са изпратени в Главна дирекция ПБЗН – София за участие в следващия етап – Републиканско класиране. През октомври 2014 г. Националното жури, съставено от преподаватели от Националната художествена академия, Националното училище за изящни изкуства “Илия Петров”, Националния дворец на децата и представители на Главна дирекция ПБЗН е разгледало и оценило 434 рисунки на деца от цялата страна. Сред отличените творби на национално ниво в гр. София бяха и трите деца от област Смолян. Допълнителни награди за малките творци от област Смолян бяха осигурени от известна фирма за спортна екипировка.

Вирни се горе