Третокурсникът Георги Марински: Обучението в Техническия колеж е отличен старт за развитие в електроенергетиката

Третокурсникът Георги Марински: Обучението в Техническия колеж е отличен старт за развитие в електроенергетиката

Георги Марински е студент от трети курс в специалност „Електроенегетика и електрообзавеждане” в Техническия колеж – Смолян към ПУ „Паисий Хилендарски”. Решението му да кандидатства и учи в Колежа е повлияно от нуждата му за по-висока квалификация, свързана с развитието му в сферата на електроенергетиката. Основната му цел тогава е да придобие знания и умения, с които да е конкурентноспособен на пазара на труда. Да се запознае и изучи новостите, навлезли в електроенергийните системи.

В момента е завършил семестриално, положил е успешно всичките си изпити и разработва дипломна работа на тема: „Автоматично включване на резервно захранване с помощта на програмируем логически контролер „Zelio Logic”” под ръководството на доц. д-р Диан Маламов. Сега, когато е на финала на своето обучение Георги Марински споделя, че очакванията му за нивото на образованието, което Техническия колеж предлага се оправдават напълно. Екипът от преподаватели през тези три години бе ангажиран с мисията да предостави всичката нужна информация, свързана с изучаването на фундаменталните и по-специфичните дисциплини в областта на електроенергетиката, споделя третокурсникът. Те са отзивчиви и винаги са на разположение за въпроси, свързани с нашето обучение, добавя той.  Работя като електротехник в производствено предприятие, добави Георги. Обучението в Колежа му дава самоувереността на човек, който може на базата на придобитите знанията и уменията, да се справи успешно със задълженията си на работното му място.

Днес Георги има нова цел – след завършването на Колежа смята да продължи обучението си в магистърска степен. Но е щастлив, че е могъл тук, близо до семейството си да положи основите на професионалното си обучение. Благодарен съм на целия екип от преподаватели на Техническия колеж за отличния старт на моето професионално образование, което без тяхната помощ в днешния динамичен и променящ се свят нямаше да е на това конкурентноспособно ниво. Бих препоръчал искрено Колежа на всеки млад човек, който е любознателен и който има желание да се развива в техническите области, добави в заключение Георги Марински.

Велислава Райдовска

Вирни се горе