"Титан" се подготвя за очакваните нови обилни снеговалежи

"Титан" се подготвя за очакваните нови обилни снеговалежи

Тридневни снеговалежи се очакват в Смолянско. Това показва метеорологичната справка, получена в “Титан Клинър”. Очаква се снегът да завали днес след 17.00 часа, като до вечерта ще се оформи нова снежна покривка – между 5 и 10 см. Снеговалежите ще продължат утре след 11.00 часа, като снегът ще вали до обяд в четвъртък. Снежната покривка ще се увеличи до над 25 см., което създава предпоставки за усложняване на пътната обстановка. Заради очакваните тежки метеорологични и пътни условия се вземат всички мерки, за да не се допусне блокиране на общината. В базата на “Титан” има достатъчни количества пясък, сол и гориво. Отстраняват се авариите по машините, тъй като в следващите три дни ще работят непрекъснато.

Изготвен е график за работа, всички шофьори и служители по чистотата са на разположение по всяко време на денонощието. В момента приоритетно се извозват отпадъците от селата и Пампорово, за да не се допусне натрупване на боклуци. Екипите са работили през цялата нощ.

Три машини са в готовност да за почистване на пътя към село Мугла. Осигурено е дежурство и на телефона на фирмата 62298, където гражданите могат да подават сигнали. От “Титан Клинър” съветват жителите и гостите на Смолян да са изключително внимателни и да не предприемат пътувания по време на силния снеговалеж. Задължително носете вериги със себе си и спазвайте въведените ограничения. По възможност не паркирайте по пътните платна, тъй като така се затруднява почистването на улиците.

Вирни се горе