"Титан Клинър": Готови сме за очаквания снеговалеж

"Титан Клинър": Готови сме за очаквания снеговалеж

Обилни снеговалежи се очакват тази вече в Смолянско. Прогнозата получена в базата на „Титан Клинър“ – Смолян, е снегът в планината да започне да вали след 17.00 часа. Според синоптиците снеговалежът ще продължи през цялата нощ, като се очаква съществена снежна покривка, съобщиха от фирмата по снегопочистване.

Снеговалежът ще усложни съществено пътната обстановка в региона. Поради очакваните валежи в пътноподдържащата фирма е изготвен оперативен план. Осигурено е 24-часово дежурство на шофьорите и работниците по поддръжката на пътищата. Снегорините са заредени и изправни, пясъкоразпръсквачките се зареждат с пясък и сол.

От „Титан Клинър“ призовават водачите да не предприемат пътуване при влошени метеорологични условия, както и при влошена пътна обстановка, особено ако са без подходящи зимни гуми и вериги. Умоляват се и гражданите да не паркират по улиците, тъй като това затруднява почистването на снега. Ще се приемат и сигнали за непроходими участъци на телефона на фирмата – 62298. От „Титан Клинър“ напомнят, че съгласно приетите регламенти приоритетно се подържат централните градски улици, линиите на градския транспорт, пътищата до полицията, пожарната, болницата и училищата.

През изминалото денонощие на територията на Смолян са работили общо 8 специализирани машини. Най-много сняг е паднал в квартал „Каптажа“, където почистването на снега е започнало в 19.00 часа. В момента 4 машини опесъчават сенчестите улици в града. Снегорини почистват пътищата до Мугла и Турян, като след тях се движи и машина за разпръскване на пясък. По тези две направления са въведени ограничения, като всички автомобили трябва да се движат с вериги, без ремаркета и полуремаркета, обясниха от фирмата.

Вирни се горе