Техническият колеж в Смолян стартира кандидатстудентската си кампания

Техническият колеж в Смолян стартира кандидатстудентската си кампания

Техническият колеж – Смолян към ПУ „Паисий Хилендарски” стартира кандидатстудентската си кампания с Ден на отворените врати на 2 март 2016 г. от 10.00 часа до 15.00 часа.

Тази година Колежът приема студенти по пет акредитирани специалности: „Машиностроителна техника и технологии”, „Автомобилна техника”, „Електроенергийна техника”, „Компютърни и комуникационни системи” и „Телематика”. Обучението е тригодишно и се осъществява по гъвкав график. Това позволява на студентите едновременно да учат и да работят, съобщи Велислава Райдовска.

През годините Колежът се утвърди като водещо техническо висше училище не само в Смолян, но и в Средните и Западни Родопи, заяви доц. д-р Силвия Стоянова, директор на Колежа.

Специалностите ни са актуални с оглед на необходимостта от технически кадри в региона. Материалната ни база се модернизира, радваме се на добри взаимоотношения с фирмите от региона. В резултат нашите студенти имат достъп до най-съвременните техники и технологии. Това спомага те да получат качествено обучение и да са конкурентноспособни на трудовия пазар, добави доц. Стоянова.

Жeлaeщитe дa yчaт в Koлeжa мoгaт дa ĸaндидaтcтвaт c oцeнĸaтa от един от Държавните зрелостни изпити пo Бългapcĸи eзиĸ и литepaтypa, Maтeмaтиĸa или Физиĸa, или чpeз пoлaгaнe нa ĸaндидaтcтyдeнcтĸи изпит пo мaтeмaтиĸa (тест) нa 25 март, 22 април, 27 май, 24 юни и 22 юли 2016 г. от 14:00 ч.

Вирни се горе